top of page

TIPS

Tips til Paris

Gode hjemmesider

 

Que faire à Paris? fortæller dig om, hvad der er aktuelt lige netop nu. Siden er perfekt, når man står og ikke lige ved, hvad dagen skal bruges på. Hver uge laver de en eventkalender, der ofte omtaler arrangementer, man normalt ikke ville falde over ellers.

 

Le Fooding giver dig et godt overblik over mange af Paris' restauranter. Her kan du læse kort om den restaurant, du har i tankerne samt få en idé om, hvor meget du cirka skal af med. Hjemmesiden anbefaler også hoteller. 

 

Andre guides: Ten Days in Paris og Time Out Paris.

 

 

Guidebog

 

En anbefalelsesværdig guidebog - hvor alle nævnte steder er et besøg værd - er denne fra Lost In

 

Kalender

 

MAJ

Hvert år i maj afholdes La Nuit Européenne des Musées. Her holder adskillige af Paris' museer åbent helt til midnat, og entréen er gratis.

Næste gang: 18. maj 2019

 

JUNI

I slutningen af juni måned finder Fête de la Musique hvert år sted. Hele byen er fyldt med glade mennesker, og der er udendørs-koncerter på alle pladser og i alle parker dagen lang. Musikgenren er bred, og der er uden tvivl noget til enhver smag. Se mere her.

Næste gang: 21. juni 2019

 

OKTOBER

Nuit Blanches, der er parisernes kulturnat, finder sted hvert år i starten af oktober. Her er arrangementer over hele byen, og programmet er stort. Hold dig orienteret om programmet her.

Næste gang: 5. oktober 2019

Områder at bo i og et enkelt hostel

Mine tips til Paris er vist rimelig farvede af, hvilke områder jeg selv har boet i. Jeg har haft adresse fem forskellige steder i byen – alle på Rive Droite, som er den nordlige del af Paris over Seinen – og de fleste steder, jeg har anbefalet, ligger også der. Det er derfor her, at mit hjerte er, og hvis jeg havde rigtig mange penge, ville jeg købe en lejlighed lige ud til Canal Saint Martin. En weekend i en airbnb-lejlighed går dog også an. Ellers kan jeg rigtig godt lide Marias kvarteret samt området omkring Rue des Martyrs i det 9ende arrondissement.

Mije auberges de jeunesse er et klassisk hostel, der gør sig ekstra anbefalelsesværdig, da det ligger lige midt i skønne Marais tæt på Seinen, Place des Vosges, hyggelige kaffebarer, Picasso museet og Paris' bedste falafel. 

Transport

Den nemmeste måde at komme rundt i Paris er med metroen. Den kører hele tiden (bortset fra om natten), og man kan komme fra den ene ende af byen til den anden på 30 minutter. Hvis man er her en hel uge (eller endnu længere), kan jeg anbefale at købe et Navigo Découverte, som er et metrokort, man selv tanker op. En uge (mandag til søndag) koster 22 euro, og det er meget billigere end de dyre turistkort, som ellers bliver solgt. Kortet kan bruges allerede fra lufthavnen, og på den måde sparer man de 10 euro, som billetten ellers koster hver vej. Dog skal man have in mente, at oprettelsen af kortet koster 5 euro, og at et pasbillede skal klistres på (men måske du allerede har et liggende derhjemme?). Man kan også vælge at købe et carnet på ti metrobilletter til 14 euro. En anden rigtig dejlig måde at opleve Paris er på cykel. Byen har nogle rigtig gode bycykler (Velib’) med stationer over det hele – en dag koster 1,70 euro, en uge 8 euro. 

bottom of page