top of page

RESTAURANTER OG CAFÉER

Restauranter og caféer i Paris

Sprøde croissanter, hyggelige fortovscaféer og de bedste kaffebarer i Paris

Morgenmad og frokost

 

Paris er fyldt med lækre bagerier! To af mine favoritter er Du Pain et des Idées 34, rue Yves Toudic og Liberté 39, rue des Vinaigriers 75010 (M Jacques Bonsergent) ved Canal Saint Martin, der begge har de sprødeste croissanter, der får munden til at løbe i vand ved første blik. Hvis man skal have byens bedste rugbrød, skal man lægge vejen forbi boulangeriet 143 RDT på 134, rue de Turenne 75003 (M République). Befinder du dig i Montmarte området er Boulangerie Gontran Cherrier 22, rue Caulaincourt 75018 (M Abbesses) også et besøg værd.

 

Frenchie to go er en hyggelig café med morgenmad, frokost, kager og kaffe. Herfra er der en mindre gåtur ned til Palais Royal-haven, hvor man kan slå benene op og nyde solen. Hvis vejret ikke er til det, kan man enten lægge vejen forbi Louvre eller den chikke shoppegade rue Saint Honoré, der løber fra Palais Royal og vest på.

9, rue du Nil 75002 (M Sentier).

Wild and the Moon ligger i dejlige rue Charlot i Marais og serverer økologiske, veganske og glutenfrie retter, juices og varme drikke. I loftet hænger der planter, og her er bare hyggeligt!

55, rue Charlot 75003 (M République).

BigLove er en del af den italienske Big Mamma-gruppe og serverer den bedste morgenmad lørdag og søndag.

30, rue Debelleyme 75003 (M Filles du Calvaire). 

Merci er en fairtrade café med lækre, lette og sunde retter. Deres hjemmelavede citron lemonade er en favorit! Ved siden af ligger deres bogcafé og konceptbutik, der i den grad er et kig værd.

111, blvd Beaumarchais 75003 (M St-Sébastien-Froissart).

 

NeoBento har den lækreste frokost både på caféen og to go. Frokostboksen sammensætter man selv, og den indeholder både noget sødt og salt. Menuen skifter hver sæson og koster lige omkring 100 kr.

5, rue des Filles du Calvaire 75003 (M Filles du Calvaire).

 

Marcovaldo er en lille, cool, italiensk inspireret café på rue Charlot i Marais. De serverer både mad og drikke, og stilen er meget afslappet. Hvis dit franske er godt, kan du hive en bog ned fra deres reol og hygge dig med den og en kop kaffe.

61, rue Charlot 75003 (M Filles du Calvair/République).

 

Le Marché des Enfants Rouges vrimler med parisere ved frokosttid! Markedet er fyldt med de lækreste madboder, der får ens tænder til at løbe i vand. Boderne serverer mad fra hele verden, og det er også muligt at nyde maden på stedet. Selv er jeg ret vild med den marokkanske biks – læg her mærke til manden, der serverer maden. Han har en helt særlig teknik til at bære de brandvarme tallerkner med de bare naller. 

Hjørnet af rue de Bretagne og rue Charlot 75003 (M St-Sébastien-Froissart).

 

Le Pain Quotidien holder til flere steder i byen. Alt er økologisk, og du kan enten tage et brød med under armen eller nyde et måltid i caféen.

Ligger flere steder i Paris - min favorit er på 54, rue des Martyrs 75009 (M St-Georges).

Rose Bakery sælger lækre delikatesser og har tilmed et småt spisested. Stedet er hipt og har et skandinavisk præg over sig. Bag disken kunne du sagtens møde en dansker.

46, rue des Martyrs 75009 (M Saint-Georges)

 

Sésame ligger ligeledes ved kanelen og er så hyggeligt indrettet. De serverer god morgenmad og bagels til frokost. Maden nyder man bedst ved et af de små røde borde udenfor.

51, quai de Valmy 75010 (M République).

 

Café Pinson er en vegetarisk og økologisk café, der er lækkert indrettet og beliggende i det 10. arrondissement. Området omkring caféen er i øvrigt fedt – både hvis man bevæger sig op mod rue de Paradis eller over mod Château d’Eau stationen, hvor mange afrikanere holder til og har små bikse.

58, rue du fbg. Montmartre 75010 (M Château d’Eau).

 

Holybelly serverer kaffe, morgenmad og lækre pandekager! Her er ofte fyldt op i weekenden så kom hellere i god tid. Caféen ligger et stenkast fra Canal Saint Martin på en skøn og charmerende gade. Efter et besøg på Holybelly er en tur ned til kanelen et must.

19, rue Lucien Sampaix 75010 (M Jacques Bonsergent).

IMA er en lækker og simpel café lige ud til Canal Saint Martin. De serverer shakshuka til morgenmad, og frokostsalaterne er forskellige fra dag til dag. 

39, quai de Valmy 75010 (M République).

 

Marcel ligger på den hyggeligste lille vej i Montmartre, der giver et helt andet og roligt billede af bydelen. Caféen serverer mad morgen, middag og aften, og det kan ofte være en god idé at bestille bord.

1, villa Léandre 75018 (M Lamarck Caulaincourt).

Kaffetørstig

 

Café Kitsuné er det bedste kaffespot, så snart solen titter frem. Kaffebaren har nemlig den skønneste placering i haven til Palais Royal.

51, Galerie de Montpensier 75001 (M Palais Royal – Musée du Louvre).

 

Ob-La-Di på rue de Saintonge i Marais åbnede i sommeren 2015 og serverer skøn kaffe, de bedste madder og hjemmelavet granola. Efter et besøg på kaffebaren er der et væld af oplevelser ude foran døren. Marais er blandt andet fyldt med små gallerier, og så kan et smut forbi konceptbutikken Merci på 111, boulevard Beaumarchais kun få minutter derfra anbefales. For at vende tilbage til kaffebaren er jeg desuden ret vild med navnet, der mest af alt minder mig om Beatles’ sang af samme navn, og som på yoruba (der tales flere steder i Vestafrika) betyder, at livet nu engang fortsætter.

54, rue de Saintonge 75003 (M Filles du Calvaire).

Fringe er en hyggelig, lille kaffebar i dejlige Marais. Her er kaffe fra danske Coffee Collective, lune kanelsnegle og lækre salater. 

Ejeren er fotograf, og hans billeder hænger på væggene.

106, rue de Turenne 75003 (M Filles du Calvaire).

Umami er en japansk café midt i Marais, og bedst af alt serverer de matcha! Matcha er en grøn te, hvor hele bladet bliver udnyttet 100% (i modsætning til normal grøn te), hvilket betyder, at matcha er fyldt med ekstra mange næringsstoffer og antioxidanter. Til sammenligning er én kop matcha = 10 kopper normal grøn te. Umami serverer desuden mad og sælger japanske specialiteter.

22, rue Béranger 75003 (M République).

 

The Broken Arm har god kaffe og er kendt (i hvert fald i mine øjne) for deres overdådige cheesecake. Desuden serverer de lækre frokost-anretninger, og hvis vejret er til det, kan man nyde det uden for på fortovet eller i parken overfor. Tjek også deres cool konceptbutik ved siden af ud. Ti minutter fra caféen ligger Place des Vosges – Marais’ fineste plads, hvor alt er så smukt og gennemtænkt. Pladsen er kvadratisk og symmetrisk, og på hver side findes ni ens smukke rødstens herskabslejligheder.

12, rue Perée 75003 (M Temple).

 

Boot Café er en lille, trendy kaffeshop med plads til kun tre siddende gæster beliggende i dejlige Marais. Området omkring Boot Café er desuden rigtig lækkert. Læg eventuelt vejen forbi Merci, der ligger rundt om hjørnet og gå en tur langs rue de Turenne ned mod Place des Vosges.

19, rue du Pont aux Choux 75003 (M St-Sébastien-Froissart).

 

Fondation er en fin café med hyggelige borde og bænke ude foran. Kaffebaren ligger på en skøn gade i Marais og har bemærkelsesværdige naboer. Besøg blandt andet boghandleren og galleriet Ofr. i nr. 20.

16, rue Dupetit Thouars 75003 (M Temple).

Fragments er endnu en i rækken af hyggelige Marais-caféer. Kaffebaren ligger i en rolig, lokal gade et par minutter fra fine Place des Vosges. 

76, rue des Tournelles 75003 (M Chemin Vert).

 

Coutume kræser om kaffen, og det er også deres bønne, som flere kaffebarer i byen har taget til sig. Til frokost har de et lækkert (og billigt!) udvalg af sæsonsalater, sandwiches og en dagens suppe. 47, rue de Babylone 75007 (M Sèvres - Babylone).

 

Kooka Boora ligger på dejlige rue des Martyrs i det sydlige Pigalle og serverer skøn kaffe og sandwiches. Hvis man er heldig at få en plads, er caféen også et ideelt sted at slå sig ned med sin computer. Efter en kop kaffe skal man ikke snyde sig selv for en gåtur ned ad gaden, hvor flere delikatesseforretninger og grønthandlere holder til.

62, rue des Martyrs 75009 (M Pigalle).

 

Le Café Marlette er en dejlig kaffebar på en dejlig gade. Marlette forhandler udover kaffe lækre, økologiske brød, boller og kage-blandinger, og det bliver hurtigt svært at beslutte, hvad der skal med hjem og afprøves. Den ligger i øvrigt skråt over for Kooka Boora, så hvis den ene café er fyldt, har man heldigvis altid den anden.

51, rue des Martyrs 75009 (M Pigalle/St-Georges). 

 

Ten Belles har den bedste kaffe i hele byen! Kaffebaren ligger desuden lige ved Canal Saint Martin, der er et af mine absolut favoritsteder i Paris. Atmosfæren på kaffebaren er afslappet og chik.

10, rue de la Grange aux Belles 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

Café Oberkampf serverer skøn kaffe og har en masse lækre anretninger på menukortet. Efter et besøg på caféen kan et gåtur til Canal Saint Martin varmt anbefales.

3, rue Neuve Popincourt 75011 (M Parmentier).

 

Le Café Tabac befinder sig på et hyggeligt hjørne på Montmartres små og stejle gader. Det er tydeligt, at der her bliver kælet og kræset for kaffen. Parret, der ejer caféen, er altid meget imødekommende, og hvis der er spørgsmål til kaffen, bliver de diskuteret. Området er især i sommermånederne meget turistet, så kom tideligt, mens der stadig er ro på Montmartre-højen. Snup også en croissant, nu hvor du er i gang – de er virkelig gode! 

1 bis, rue Ravignan 75018 (M Abbesses). 

Café Lomi er en skøn, rå café med lækker kaffe, god mad og det smukkeste vinduesparti. Kaffebaren ligger i det nordlige Paris i et endnu ret uopdaget område fyldt med multikulturalitet. Stedet er forholdsvist stort, og så er det helt fint at sidde her et par timer med computeren foran sig.

3 ter, rue Marcadet 75018 (M Marcadet - Poissonniers/Marx Dormoy).

Fransk cuisine, lækre restauranter og et besøg øst på 

Europæisk køkken

 

Chez Janou ligger skønt placeret i Marais og er indbegrebet af franskhed. Stedet er altid fyldt godt op – både med turister og franskmænd – og er især kendt for deres fantastiske chokolade mousse, der bliver serveret i meget store portioner (sådan en kan sagtens deles). Om sommeren er det skønt at sidde på den lille plads ude foran og nyde et glas vin.

2, rue Roger Verlomme 75003 (M Chemin Vert).

Nanashi er en stor café og restaurant med både lækre råvarer og lækker indretning. Maden der serveres er meget forskellig, og man finder blandt andet flere japansk inspirerede retter på menuen. Prøv deres Bento du jour, der står til 16€.

57, rue Charlot 75003 (M Filles du Calvaire/République) og 31, rue de Paradi 75010 (M Poissonnière).

 

Blend er en hip og god burgerbar (også med veggie-versioner!) beliggende i Marais. Efter et besøg her kan det anbefales at lægge vejen forbi Merci konceptbutik nogle numre nede ad vejen. Merci ligger i en charmerende baggård i nogle store, smukke lokaler. 

1, boulevard des Filles du Calvaire 75003 (M St-Sébastien-Froissart). Blend er også at finde i det 2. og 10. arrondissement.

 

Le Temps des Cerises ligger gemt væk fra turistmylderet i Marias i en dejlig, fredfyldt gade. Maden er fantastisk og stemningen fransk. Min yndlingsret er tunen – den rammer plet hver gang.

31, rue de la Cerisaie 75004 (M Sully-Morland).

 

Chez Julien er en stemningsfyldt og ældre restaurant. Stedet er placeret i de smukkeste omgivelser og har udsigt til Seinen. Restauranten serverer især godt kød. Efter en middag må man ikke snyde sig selv for en gåtur langs Seinen eller over broen til Île Saint-Louis.

1, rue du Pont Louis-Philippe 75004 (M Pont Marie).

 

Restaurant Buvette ligger ikke langt for Montmarte i en hyggelig, lille gade. Maden er lækker og stemningen rustik. 

28, rue Henry Monnier 75009 (M St-Georges).

 

Bioburger serverer økologisk burger, fritter og drikke til kun 12 euro. Burgerbaren er uden tvivl det bedste sted at spise junk og bruge en tømmermandsramt søndag.

46, passage Choiseul Paris 75002 (M Quatre-Septembre) og 10, rue de la Victoire 75009 (M Le Peletier).

La Marine er klassisk fransk og den rigtig gode af slagsen. Restauranten har den fineste indretning og ligger lige ud til dejlige Canal Saint Martin i Paris’ 10ende arrondissement. Deres forretter er vildt lækre (og store!), så jeg plejer gerne at tage to af disse i stedet for en hovedret. Husk at gemme lidt plads til desserten - deres varme chokoladekage (mi-cuit au chocolat) med is skal prøves! Et glas vin på en af deres fortovspladser er ligeledes skønt..

55bis, quai de Valmy 75010 (M République).

Pink Flamingo serverer gode take-away pizzaer og er perfekt til sommeraftener med kolde øl langs Canal Saint Martin.

67, rue Bichat 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

The Sunken Chip er en cool, lille fish and chips shop ved Canal Saint Martin. Betjeningen er venlig, og de hjælper hellere end gerne en, hvis deres udvalg af fisk er svært at gennemskue.

39, rue des Vinaigriers 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

Piccoli Cugini ligger et par gadenumre fra The Sunken Chip og serverer italienske pizzaer. Hvis sulten ikke melder sig, kan man også sagtens nøjes med kop kaffe eller et glas vin.

34, rue des Vinaigriers 75010 (M Jacques Bonsergent).

Ober Mamma er en italiensk resto og helt vildt lækkert! Her summer af liv, kvalitet og charme. Retterne er klassiske, cocktailsene gode og priserne billige. Stedet er altid fyldt til renden og tager ikke imod reservationer, men kom forbi kl. 19, og skriv dig op til et bord - jeg lover, at det er det hele værd! Prøv også Pink Mamma i det 9., East Mamma i det 11. og Mamma Primi i det 17. arrondissement. 

107, Boulevard Richard Lenoir 75011 (M Oberkampf).

 

Pause Café ligger i det livlige 11. arrondissement og serverer lækre, billige retter. Indretningen er desuden rigtig fin, og så snart vejret er godt, kan man bevæge sig ud til et af bordene på fortovet.

41, rue de Charonne 75011 (M Ledru-Rollin).

Bistrot des Dames er en traditionel fransk bistro på en hyggelig gade i det 17. arrondissement. Tag herhen en lun aften, og sæt jer i baghaven, hvor der er kulørte lamper og dejligt afslappet.

18, rue des Dames 75017 (M Place de Clichy).

 

Paname Brewing Company kan jeg på en varm sommeraften ikke anbefale nok. Restauranten, der i gamle dage blev brugt til at opmagasinere korn, ligger lige ud til Bassin de la Villette i det nordlige Paris og har den skønneste terrasse. Selvom det er øl, de specialiserer sig i, er spisekortet ligeledes pakket med de lækreste street food-retter (og mozzarella-pizzaen fylder stadig mine tanker, selvom jeg nu har spist den fem gange). Området er på samme tid skønt – stadig uopdaget af turister – og når solen melder sig, er der altid proppet med glade mennesker langs kajen. Restauranten er også et besøg værd i koldere tider, da man inden for har en smuk udsigt over kanalen.

41 bis, quai de la Loire 75019 (M Laumière).

Orientalsk

 

Kapunka er en thailandsk restaurant med gode priser! Stedet er lækkert indrettet og menukortet langt.

59, rue de Richelieu 75002 (M Bourse).

 

Hvis du er til japansk mad, er rue Sainte-Anne et must! Her ligger de japanske spisesteder side om side – prøv eventuelt den lillebitte sushibar i nummer 58.

Rue Sainte-Anne 75002 (M Quatre-Septembre).

 

Candelaria ligger på en dejlig gade i Marais og er den lækreste, lille mexi-biks med tacos, dagens ret og margaritas. Kommer du forbi om aftenen, er et smut forbi cocktailbaren i "baglokalet" et must!

52, rue de Saintonge 75003 (M Filles du Calvaire).

 

Mi Va Mi er en klassiker og har den bedste falafel med masser af humus og lækre grøntsager. Biksen er placeret i hjertet af Marais på rue des Rosiers, der også er byens jødiske centrum. Tag eventuelt falaflen med hen til Place des Vosges, der kun ligger en kort gåtur derfra. Over for biksen ligger L’As du Falafel, der er mindst lige så god.

23, rue des Rosiers 75004 (M St-Paul).

 

Le Petit Cambodge er et cambodiansk spisested. Her er altid mange mennesker, og det kan være svært at få bord, men maden er ventetiden værd! Man bliver mæt for omkring hundrede kroner, og de serverer den lækreste kolde kir. Når middagen er spist og solen på vej ned, er der fra restauranten kun en kort tur ned til Canal Saint Martin, hvor man kan nyde de sidste stråler langs kajen, eller man kan bevæge sig mod Oberkampfs pulserende natteliv.

20, rue Alibert 75010 (M Goncourt).

El Guacamole er en lille taco-bar mellem Canal Saint Martin og Place de la République. Tag tre tacos og en sodavand til 10 euro.

37, rue Yves Toudic 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

El Nopal er et lille, mexicansk spisested med plads til kun to siddende gæster. Tag maden med hen til den nærmeste park, eller nyd den ved kanalen.

3, rue Eugene Varlin 75010 (M Château-Landon).

Marcel serverer skøn, indisk mad i en lækker restaurant langs Canal Saint Martin. 

90, quai de Jemmapes 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

Banh Me Tender er en lille, asiatisk street food biks tæt på Canal Saint Martin. Vinylafspilleren i hjørnet sørger for musikken, mens der flittigt bliver langet banh mi's og kopper med matcha over disken. 

38, rue du Faubourg du Temple 75011 (M Goncourt).

 

Ya Lamaï ligger et stenkast fra Marais og Canal Saint Martin. Maden er thailandsk og kan anbefales til hver en tid.

4, rue Jean-Pierre Timbaud 75011 (M Oberkampf).

 

Le Bambou ligger i det 13. arrondissement, der også er kendt som China Town. Når man først kommer til området, kan det være svært at skelne mellem godt og dårligt blandt de mange asiatiske restauranter. Le Bambou er vietnamesisk og altid et sikkert valg! Portionerne er store og virkelig lækre. Efter et besøg på restauranten kan jeg kun anbefale at gå forbi det kinesiske supermarked på 44, avenue d’Ivry – hvis ikke for indkøb så bare for et kig på de lækre og sære specialiteter.

70, rue Baudricourt 75013 (M Tolbiac).

 

Tokyo Eat er en del af Palais de Tokyo og meget smukt indrettet – rumligt, lækre møbler og dæmpet lys. Her serveres ikke kun japansk, men kulinariske oplevelser fra hele verden. Efter middagen er et smut forbi terrassen et must – her er den flotteste udsigt til La Tour Eiffel.

13, avenue du Président Wilson 75016 (M Alma Marceau).

 

Bululu Arepera serverer lærke pitaretter fra Venezuela. Biksen ligger gemt omme bag Montmartre-højen i et område, der er skønt og fyldt med liv – Montmartre er meget mere end Sacre-Coeur og Moulin Rouge.

20, rue de la Fontaine du But 75018 (M Lamarck-Caulaincourt).

bottom of page