top of page

MARKEDER

Brocantes et vide-greniers

Der er noget nær en million markeder i Paris - her er et udpluk af de, jeg især godt kan lide.

Madmarkeder

 

Le Marché des Enfants Rouges har få markedsboder, men derimod de lækreste spiseboder med plads til at nyde maden! Jeg er især vild med den japanske og marokkanske biks! I den sidstnævnte har manden, der serverer de brandvarme tallerkener, en ret imponerende måde at bære dem på.

Ligger på hjørnet af Rue de Bretagne og Rue de Charlot 75003 (M St-Sébastien-Froissart). Lukket på mandage.

 

Marché Anvers er et mindre marked hver fredag, der løber rundt om den lille park ved Anvers metroen. Her er fredfyldt og mange lækre sager.

Place d’Anvers 75009 (M Anvers).

 

Marché Bastille er et af de største markeder i Paris. Det løber fra Bastillepladsen mod Canal Saint Martin og har åbent hver torsdag og søndag.

Boulevard Richard Lenoir 75011 (M Bastille).

 

Marché Barbès ligger under højbanemetroen ved stationen Barbès-Rochechouart. Markedet er stort og har et kæmpe udvalg af frugt og grønt. Priserne er helt i bund, og der er altid godt proppet, så kom tideligt!

Boulevard de la Chapelle 75018 (M Barbès-Rochechouart). Onsdag 08-13, lørdag 08-15.

Loppemarkeder

 

Les Marche aux Puces de Vanves er et klassisk loppemarked med gamle glas, møbler, tøj osv. Det er her, de ældre parisere sælger ud af gemmeren, og hvis man er heldig, kan man gøre gode kup.

Ligger i den sydlige del af Paris, Ave Georges-Lafenestre og Ave Marc-Sangnier 75014 (M Porte de Vanves).

 

Marché aux Puces de St-Quen er et stort og fint antikvitetsmarked. Priserne er ligeledes i den høje ende, men det er hyggeligt at gå og kigge på alle tingene. Omkring markedet ligger der tusindvis af andre boder med masseproduceret tøj og fake tasker, så man kan godt være lidt forvirret over, om man nu er på rette vej.

Avenue de la Porte de Clignancourt 75018 (M Porte de Clignancourt).

 

Desuden er det også værd at holde øje med loppemarkeder uden for Paris’ periferi. F.eks. har Montreuil hvert forår et stort vej-loppemarked i gaderne lidt syd for metroen Robespierre – det er stemningsfyldt, og priserne er noget helt andet end inde i Paris.

 

 

Tip
 

For at være up to date med alle byens ugentlige markeder kan jeg især anbefale den her side. Blandt andet er der indimellem et større loppemarked på avenue Trudaine i det 9. arrondissement, som er besøgelsesværdigt.  

bottom of page