top of page

NATTELIVET

I PARIS

Nattelivet i Paris

Øl og vin

 

La Perle er om dagen fyldt med lokale, der får sig en kop kaffe, et let måltid eller tjekker mails på caféens frie wi-fi. Så snart mørket falder på, åbner stedet op som en livlig bar. La Perle har sine stamgæster, som man hurtigt lægger mærke til.

78, rue Vieille du Temple 75003 (M St-Paul/Chemin Vert).

 

Glass er en cool, lille hule, hvor der serveres øl, drinks og økologiske hotdogs (!).

7, rue Frochot 75009 (M Pigalle).

 

Comptoir Général er den sejeste bar langs Canal Saint Martin. Stedet er afrikansk og rummer alt, hvad der er brug for til en god aften – lækre drinks, nice musik, et dansegulv og god stemning. Baren er virkelig helt sin egen, og jeg elsker dens store, smukke, dekorerede rum. Om dagen holder denne lille bid af Afrika også åben med blandt andet en kaffebar og en hyggelig, lille gårdhave. Comptoir Général kan ved første øjekast være svær at finde (hvis altså ikke der allerede er kø udenfor), men gå igennem den store port og ned ad stien – så gemmer der sig en lille, tropisk verden.

80, quai de Jemmapes 75010 (M Jacques Bonsergent).

 

Chez Prune ligger på et hjørne ud til Canal Saint Martin og er ideel til et glas vin en sen sommeraften.

36, rue Beaurepaire 75010 (M République).

 

Le Point Éphémère er en cool bar langs bredden af den øverste del af Canal Saint Martin og har koncerter hver uge. Perfekt en lun aften!

200, quai de Valmy 75010 (M Jaurès). 

L'International ligger i det livlige og ungdommelige område 

omkring metro Parmentier. På rue Jean Pierre Timbaud og rue Moret ligger barerne side om side, så hvis man bliver træt af den ene, hopper man bare ind til naboen.

5, rue Moret 75011 (M Parmentier).

 

Debonair ligger på toppen af Cité de la Mode og er den sejeste tagterrasse-bar. Stedet er perfekt en lun sommeraften med kulørte lamper, dans og udsigt over Seinen. Terrassen er ret stor, så der er både plads til dem, der vil nyde et glas stille og roligt, samt dem der hellere vil danse natten lang under åben himmel. Her er fri entré, men kom tideligt, da der mod midnat ofte er lang kø – en god idé kunne være at komme til middag og spise på terrassen, mens solen langsomt går ned. Her ligger både en rigtig lækker restaurant plus en foodtruck med hjemmelavede burgere. Billedet foroven viser Debonair, efter mørket er faldet på.

36, quai d’Austerlitz 75013 (M Gare d’Austerlitz).

Rosa Bonheur ligger i Parc des Buttes Chaumont og er om sommeren altid stopfyldt med glade og øldrikkende mennesker. Der er vildt god stemning, og det er skønt (til lidt afveksling) at være omringet af store, grønne træer. Et dansegulv er heller ikke usandsynligt.

Parc des Buttes Chaumont 75019 (M Botzaris).

 

Pavillon Puebla er en smuk, gammel pavillon et stenkast fra Rosa Bonheur i Buttes Chaumont parken. Pavillonen har en cool bar og bedst af alt den skønneste terrasse med lyskæder og hyggestemning. Inden for sender dj’en fed musik ud af højtalerne.

Parc des Buttes Chaumont 75019 (M Buttes Chaumont).

Cocktailbarer

 

Candelaria ligger på en dejlig gade i Marais og er den lækreste, lille mexi-biks med tacos, dagens ret og margaritas. Når mørket falder på, er et smut forbi cocktailbaren i “baglokalet” et must! Her ligger den sejeste lille bar gemt, som flere år i træk er blevet udnævnt til at være blandt verdens allerbedste. 

52, rue de Saintonge 75003 (M Filles du Calvaire).

 

Sherry Butt er en lækker cocktailbar, der ligger i en af Marais’ mere stille gader. Baren er til gengæld altid fyldt, og dj’en i hjørnet sørger for sprøde toner natten lang.

20, rue Beautreillis 75004 (M Sully-Morland).

 

 

Klubber

 

Le Silencio er David Lynchs hippe klub i 2. arrondissement.

142, rue Montmartre 75002 (M Bourse).

 

Social Club deler adresse med Silencio, men publikummet er her i den yngre ende. Hver aften er der nye DJ's, og genren skifter med dem. Tjek programmet på deres Facebook.

142, rue Montmartre 75002 (M Bourse).

 

La Java er en elektronisk og dansable klub tæt ved Belleville.

105, rue du Faubourg du Temple 75010 (M Belleville).

 

Carmen er en cool klub i det sydlige Pigalle med de smukkeste vægdekorationer. Efter midnat lever stedet op, og der bliver spillet dansemusik natten lang. I kælderen er et mindre rum, hvor dj’en vender hiphop-plader, og folk danser tæt. Entréen er gratis.

34, rue Duperré 75009 (M Blanche).

 

Wanderlust ligger ligesom den tidligere nævnte Communion ved Cité de la Mode. Her er både en stor, lækker terrasse og udendørs koncerter.

34, quai d’Austerlitz 75013 (M Gare d’Austerlitz).

 

YOYO ligger i Palais de Tokyo og er en stor, cool klub med den smukkeste placering ved Seinen.

13, avenue du Président Wilson 75116 (M Alma Marceau).

 

 

Koncerter

 

L’Olympia er et større spillested i Paris, hvor store kunstnere ofte lægger vejen forbi. I forhold til spillesteder som Stade de France er L’Olympia langt mindre og meget mere intim.

28, boulevard des Capucines 75009 (M Opéra/Madeleine).

 

Nouveau Casino er ofte vært til mere intime koncerter og ligger godt placeret i Oberkampfs pulserende gader. Hvis ikke der er et up-and-coming navn på plakaten, sørger andre cool dj’s for at holde gang i festen.

109, rue Oberkampf 75011 (M Parmentier).

bottom of page